Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 17. siječnja 2018. godine te je za natječaj izdvojeno 442 milijuna eura.

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.

Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Financirani konzorciji objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu.

Ovim akcijama mogu se financirati sva područja istraživanja osim onih obuhvaćenih  Ugovorom o EURATOMU kako je navedeno u članku 4. i prilogu I.

Mreže za inovativno osposobljavanje – MSCA-ITN-2018 (otvoren do 17. siječnja 2018.). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Europska komisija je objavila preliminarni radni program za Marie Sklodowska – Curie akcije za period od 2018. do 2020. godine. Radni program još nije formalno usvojen od strane Komisije. Preliminarni radni program dostupan je ovdje.

Marie Sklodowska-Curie akcije