Otvoren je poziv za dodjelu sredstava za program Socijalni dijalog – dostojni rad za zemlje korisnice sredstava Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške 2014-2021. Cilj ovog programa je jačanje tripartitne suradnje između organizacija poslodavaca, sindikata i javnih ustanova te promocija dostojnog rada. Rok za predaju prijava je 7. veljače 2019.

Cilj ovog programa je jačanje tripartitne suradnje između organizacija poslodavaca, sindikata i javnih ustanova te promocija dostojnog rada. Program će pružiti podršku socijalnom dijalogu i doprinijeti boljoj opremljenosti zemlje korisnice za suočavanje s izazovima koji proizlaze iz nezaposlenosti te za uspostavu prakse dostojnog rada u uskoj suradnji s norveškim partnerima.

Među zemljama korisnicama su: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija. Cipar i Mađarska bit će korisnice programa nakon potpisivanja ugovora sa zemljom donatoricom.

Prijavitelji moraju biti pravne osobe u zemlji korisnici ili Norveškoj. Sve informacije vezane uz uvjete odabira uključene su u tekst poziva. Rok za predaju prijava je 7. veljače 2019. godine u 13 sati.

Postoji mogućnost prijave za dodjelu sredstava za putovanja (Travel support) u sklopu programa. Cilj ovakve potpore je olakšati uspostavu bilateralnih partnerstva između partnera u Norveškoj i zemlji korisnici s namjerom pripreme zajedničkih prijava u sklopu Poziva.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici.

Poziv za dodjelu sredstava u sklopu programa Socijalni dijalog – dostojni rad 2014-2021
Tagged on: